Voor Wendingen, het digitale platform voor de Amsterdamse School, lever ik nieuwe objecten aan. Dat betekent gebouwen, straatmeubilair, voorwerpen etc.  fotograferen en zoveel mogelijk hierover te proberen te achterhalen: online research doen, spreken met betrokkenen, boeken doorpluizen, en archieven induiken.

Hiernaast (misschien nog wel belangrijker) ben ik eindredacteur van de site: ik controleer en plaats nieuwe inzendingen, heb contact met de correspondenten, doe ‘achterstallig onderhoud’ aan de site, denk mee aan verbeteringen, en schrijf artikelen die betrekking hebben op de Amsterdamse School en anderszins interessant zijn voor de lezers. Voorbeelden hiervan zijn de opening van de tentoonstelling Wonen in de Amsterdamse School in het Stedelijk Museum, een nieuw verschenen boek over bruggenbouwer Piet Kramer, een verslag over het art deco stadje Napier in Nieuw-Zeeland of over Backsteinexpressionismus in Hannover.

En o ja: ik ‘doe’ ook het Twitter– en het Instagram-account.

Het  ‘Amsterdamse School-objecten spotten’ heeft iets ongelofelijk verslavends. Je wordt heel alert op golvende gevels, maf metselwerk en rare roedeverdelingen. Voor je het weet ga je zo over straat:

Terminator