Van Wendingen, het  Amsterdamse School platform, ben ik de eindredacteur en draag ik bij aan een verdere inventarisatie van deze wonderschone architectuur- en kunststroming.

Als eindredacteur controleer en plaats ik nieuwe inzendingen, heb contact met de inzenders, en ben constant bezig de site up-to-date te houden. Uiteraard was ik nauw betrokken bij de verhuizing naar een compleet nieuwe website.

Hiernaast lever ik nieuwe objecten aan. Dat betekent gebouwen, straatmeubilair, voorwerpen etc.  fotograferen en zoveel mogelijk hierover te proberen te achterhalen: online research doen, spreken met betrokkenen, boeken doorpluizen, en (beeld)archieven induiken.

Maar ook schrijf ik artikelen die betrekking hebben op de Amsterdamse School en anderszins interessant zijn voor de lezers. Voorbeelden hiervan zijn de opening van de tentoonstelling Wonen in de Amsterdamse School in het Stedelijk Museum, een nieuw verschenen boek over bruggenbouwer Piet Kramer, een verslag over het art deco stadje Napier in Nieuw-Zeeland of over Backsteinexpressionismus in Hannover.

En o ja: ik ‘doe’ ook het Twitter– en het Instagram-account.

Het  ‘Amsterdamse School-objecten spotten’ heeft iets ongelofelijk verslavends. Je wordt heel alert op golvende gevels, maf metselwerk en rare roedeverdelingen. Voor je het weet ga je zo over straat:

Terminator